A várandós anya étrendje összefügghet azzal, mekkora lesz a baba veleszületett szívproblémáinak kockázata – derült ki egy nagy létszámú amerikai vizsgálatból.
 
A kutatók úgy vélik, hogy aki egészségesen táplálkozik a terhesség előtt és alatt, csökkentheti a gyermek szívbetegségeinek kockázatát. Az egészséges étrend alatt a sok friss halban, gyümölcsben, diófélében és zöldségben gazdag étkezést értették.
 
A terhes és a fogamzásra készülő nőknek étrend-kiegészítők szedését szokták tanácsolni: folsavat egyes születési rendellenességek, többek között a nyitott gerinc megelőzésére, az egészséges csontok és fogak fejlődéséért D-vitamint.
 
Az Archives of Diseases in Childhood Fetal & Neonatal Edition című szaklapban közölt kutatásban a mintegy 19 ezer résztvevő egyik felének szívproblémával, a másik felének egészséges szívvel született a babája – ismertette a BBC hírportálja.
 

http://www.bbc.com/news/health-34041375