Több szakszervezeti vezető is felszólalt szerda délután a budapesti József nádor téren azon a demonstráción, amelyen több százan követeltek bérfejlesztést és jobb munkakörülményeket az egészségügyi dolgozóknak az Őszintén az Egészségügyről akciószövetség szervezésében.
 
Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke – utalva a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Kossuth téri rendezvényére – arról beszélt: abba kell hagyni a szervezetek közötti széthúzást, és együtt kell küzdeni a kitűzött célokért.
 
Mint mondta, növelni kell a Független Egészségügyi Szakszervezet tagságát, mert “az egészségügynek nincs egy összefogott nagy szervezete”.
 
Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke azt mondta, nem külön ágazati összefogásra van szükség. Bírálta a Nemzetgazdasági Minisztériumot, amelyik “leckét ad a világnak”, de közben nem beszél kivándorlásról, a szociális olló nyílásáról, és a kormány modernizációnak álcázva veri szét az oktatást és az egészségügyet.