Tovább fejlődik a levegő minőségét vizsgáló mérőhálózat több, mint 1,6 milliárd forint értékben a Svájci Hozzájárulásnak köszönhetően
 
Csaknem egy éve, 2014 tavasza óta üzemelnek a környezetvédelmi hatóságok mérőállomásain és az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat számos pontján azok a korszerű mintavevő készülékek és laboratóriumi mérőeszközök, amelyeket a több, mint 1,6 milliárd forintos költségvetésű, svájci támogatású fejlesztésből szerzett be 2014-ben a Földművelésügyi Minisztérium.
 
Az eddig elért eredményekről V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, valamint Jean-François Paroz svájci nagykövet adott tájékoztatást az Országos meteorológiai Szolgálat Levegőtisztaság-védelmi Referencia Laboratóriumában.
 
A rendezvényen Radics Kornélia, az OMSZ elnöke és munkatársai, a Svájci Hozzájárulás Program Hivatala, a Miniszterelnökség, valamint a Széchenyi Programiroda Kft. munkatársai is részt vettek.
Az 1,6 milliárd forintból gazdálkodó projekt 85%-os svájci támogatással, 15%-os központi költségvetési társfinanszírozással, a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében valósul meg.
 
A projekt célja, hogy a levegőminőséget vizsgáló manuális mérőhálózat korszerűsödjön. Az eszközök és a laboratóriumok modernizálása, valamint a légszennyezettség és a szennyezett területek feltérképezése azért is szükséges, hogy hazánk megfeleljen az uniós előírásoknak.
 

http://www.svajcihozzajarulas.hu címen.